Novinky z pivováru

Novinky z pivovaru

Panenský víkend

 Mezinárodní den kuchařů osalvíme tím nejlepším z vepře, tak doražte na panenky! Po pivovarském boršči Vám nabídneme špalek panenky plněný gorgonzolou, medajle z grilu s majdou z praváků, panenky v bramborákovém těstíčku s křenovým zelným salátem či tradiční katův šleh. Klasika kachna, žebra, guláš, smažka, tatarák, saláty, flank, fógl či svíce.

Ušatý víkend

 V říjnu-li deště, zůstanu v hospodě ještě a navíc s klukama ušatejma. Po králičí polévce se budou podávat králičí řízky naruby s brkaší, ušatý stehýnko na česneku se špenátem a B.K., grilovaná jatýrka s cibulkou, bílým vínem, kudrnkou a hranolema či králičí hřbet na tymiánu a rozmarýnu s gratinkama.

Rozloučení s létem

Svatý Václav nám vinšuje konec léta a přináší nám období  neustálé nudle u nosu. Tak se přijdťe ohřát do pivováru a začít nabírat tepelné ochranné tukové polštáře.

Ve stínu monarchie

Než nám propuknou sté oslavy vzniku samostatného Československa, tak si Vás dovolujeme pozvat na krmi rakousko-uherské monarchie. Polévka je grunt a takový hustý eintopf nasytí i otesany. Silný vývar z kostí bude plný masa, jater, cibulky, morku, zeleniny a brambor.

Ze sousedovic zahrádky

Mezinárodní den ochrany ozónové vrstvy oslavíme ukrytím se v krčmě. Tentokráte se nacpeme specialitami od sousedů. Kdo to ještě zvládnete přeložit?

XIIIII. VYKULENÍ již v sobotu

V černokosteleckém pivováru byla vystavěna pec na pálení vápna tradičním způsobem. V úterý 4/9 slavnostně zažehneme pec, tak abychom v rámci sobotního VYKULENÍ mohli hasit nejenom žížeň, ale také vápno!

POSVÍCENÍ v pivováru

Když na svatého Jiljí voda ze střech crčí, tak celý podzim žena doma vrčí. Co potom doma, když je v pivováru POSVÍCENÍ!!! Budeme podávat pečenou kachnu na kmíně s brusinkovým červeným zelím a variací knedlů, husí roládu se směsí mletých mas a jarýrek s lepenicí, krůtí stehnisko se špekovejma knedlema a bílým zelím se slaninkou či kachní stehno na pomerančích se smetanovejma špeclema.

Rakousko-uherský víkend I.

Chystáme pro Vás gastronomický seriál s regionálními pokrmy jednotlivých států Rakousko-Uherska a začneme aktuálně specialitami z Hrvatska čili Chorvatska. Nabídneme Vám tradiční čevapi (vepřové a hovězí čevabčiči), lignje na žaru (olihně na grilu), pljeskavicu (jehněčí karbanátky), orádu (pražma královská) či přímořský talíř (mušle, olihně, pražma, losos, hranole a pita chléb).

MEXIKO v pivováru

Mezinárodní den pirátů oslavíme v pivováru mexickými specialitami.

MEXIKO v pivováru

Mezinárodní den pirátů oslavíme v pivováru mexickými specialitami.

Svatovavřinecké pivní speciality

Když je ráno v srpnu hodně rosy, můžete stále ještě chodit do hospody bosý. A naboso si šmáknete na pivovarským tokáni s Vycpanou vydrou, grilovaných kuřecích křídlech marinovaných v čili a Měděnci, krkovicí "třístovce" s máslíčkem a Černou sviní či telecím na hříbkách s Bílou sviní.

Mezi svině

Parno-li na Dominika, tak oschne i do vejčepu klika. Ale my se nedáme, Černou a divokou svini si nandáme. Bude to tentokráte kančí kejta se šípkovou a H.K., šnycl z kaňoura se salátem, divočácký závitek s kysaným zelím a bramborovýma haluškama či pečené kančí kostky s B.K. a zelím. Nebo klasika svíce, guláš, kachna, šnycl, žebra, tatarák, smažka, saláty atd.

Sýření

Víkendové smažáky pro brňáky i pražáky! Osmahneme Vám klasickou smažku v trojobalu, tvargle v pivním těstíčku, ugrilujeme Vám tofu s bylinkama, ugratinujeme Vám hermoše s panchetou a česnekovým máslem či Vám umícháme salát z kozího sýra. Majdy budou brusinková, domácí tatarka či z Černé svině a zakysanky. Nebo samozřejmě pivovarská masitá klasika.

Mezi saláty

Když slunce pálí, každý Čech se nejraději v hospodě válí. A k tomu něco lehčího, třeba saláty. K mixu salátů (ledový, římský, čekanka, rukola, polníček a špenátový list) nabídneme marinovaného lososa, roastbeef v hořčičném hávu, kachní prsa na červeném víně s brusinkama či bylinkové kuřátko. Klasika svíce, guláš, fógl, žebra, tatarák, smažka, šnycl, flank, bůček či kachna.

Mezi zámotky

O svatém Kamilu přibereme po kilu. Tentokráte se nacpeme závitkama. Podávat se bude závitek vepřový plněný kyselým zelím a uzeným, filet ze pstruha se zakysankou, zámotek kachní s játrovou fáší a mandlema čí moták z roštěnky s párečkem, slaninou, vejcem a okurkou alias španělský fógl. Klasika svíce, guláš, žebra, šnycl, smažák, saláty, tatarák, flank či vejpečky.

Mezi líčka

Když popíjíme, tak starosti podřimují. A k tomu si pěkně nacpeme pupíky líčkama. Zalícíme na líčka telecí na česneku a tymiánu s restovanou cuketou a bílým vínem, líčka telecí na houbách se slaninkou, líčka vepřová na Černý svini s česnekem a cibulí či líčka hovězí na kořenovce a červeným víně.

Mezi ryby

Světový den rybářství oslavíme v pivováru rybičkama! Bude se podávat platejz s holandskou majdou, losos na grilu s bylinkovo-smetanovým přelivem, treska na máslíčku, filety ze pstruha ve vajíčku s mandlema či okoun nilský. Rybu je třeba stejně zakousnout pořádným masem, tak se pak dotlačíme žebrama, kachnou, vejpečkama, šnyclem, gulášem, fóglem, svící či smažkou nebo salátama.

Svatojánské panenky

Na svatého Jána jen z plného džbána budem pít do rána! Zapíjet budeme tentokráte panenky a to plněné sušenými rajčaty s anglickou, smažené v sezamovém a lněném semínku, grilované na směsi rajčat a trhaných salátů s hořčičným dresinkem či panenské medajle z grilu s pepřovou majdou. Nebo klasika fógl, guláš, svíce, kachna, vejpeky, žebra, tatarák, flank s fazolkama, smažka či šnycl.

Krůtobraní

Mezinárodní den boje proti suchu oslavíme řádnou pivní masáží bříška a zapíjet budeme tentokráte krůty! Nabídneme Vám krůtí křídlo po srbsku s mačkanejma, roládu z krocánka, slaniny s červenou kapií a bramborovým pyré, prsní řízek obalený v sezamové krustě s brsalátem, krůtí palice s B.K. a červeným zelím či salát s krůtími medajlemi.

Mezi stejky

Červen parný, boj se špeky je marný! Tak to vzdejte a do piváče se na kus flákoty vydejte! Budeme servírovat stejky krůtí se šalvějí, krkovici s vejcem s rozmarýnem, flank stejk s fazolkama, slaninou a směsí pepřů či filet z lososa s brokolicí a mátou. Nebo klasika svíce, guláš, fógl, žebra, vejepčky, tatarák, smažka, šnycl či saláty. Na čepu bude naše Dešťovka, Vycpaná vydra a Černá svině.

Mezi řízky

Proč bych jedl páreček, když můžu mít řízeček! Nabídneme Vám klasiku telecí "vínršnycl", krůtí v sezamové strouhance, soukeňák se sýrem či krkovičku v trojobalu! Přílohami budiž hranole, opekačky, bramborové pyré, V.B. či pivovarský bramborový salát. Klasika svíce, guláš, fógl, bůček, kachna, žebra, flank, smažka, tatarák či saláty.

Novinky z černokosteleckého pivováru

Vážení přátelé a příznivci pivovaru,

Keramické trhy v Kostelci nad Černými lesy

Nadcházející sobotu 26/5/2018 se budou v Kostelci nad Černými lesy konat tradiční keramický trhy - pozvánka ZDE a program ZDE, proběhne sraz Kostelců - pozvánka ZDE, bude otevřeno nové muzeum keramiky naproti pivováru - pozvánka

VYSMOLENÍ už v sobotu

V rámci sobotního černokosteleckého VYSMOLENÍ budou po celý den probíhat prohlídky unikátních prostor a technologického zařízení pivováru.

Saláti

Zájezdní hostinec černokosteleckého pivováru přijme pomocného kuchaře, nástup možný ihned, více na spravce@pivovarkostelec.cz nebo 774533672. Nástupní plat 28 000,- Kč čistého, adresa: Českobrodská 17, 281 63 Kostelec nad Černými lesy.

Máj, vyženeme kozy v háj!!!

 Mezinárodní den proti dietám oslavíme mezi ňadry! Nabídneme vám pečené bažantí prsíčko na slanině a červeném víně, filírované kachní prso na pomerančích, kuřecí ňadro zapečené se sýrem a broskví či krůtí roládu plněnou domácím uzeným bůčkem, nivou a špenátem. Klasika svíce, guláš, fógl, žebra, vejpečky, smažák, saláty, šnycl, pupek či kachna.

Paroháči na pekáči

Od ženy, která sestupuje z váhy, nemůžete žádat líbezný úsměv, ale u nás můžete žádat vypečený paroháče! Budou se podávat jelen sika na grilu v rozmarýnu s brusinkovou majdou a opekačkama, srnčí na smetaně s H.K., vypečený daněk s bramboráčkama či kousky muflona na česneku na Černé svini s B.K. a špenátem. Klasika svíce, guláš, fógl, vejpeky, žebra, pupek, tatarák, smažák, šnycl, saláty či kachna.

Já rád játra

Když ti srdce chátrá, dej si v pivovaru játra! Nabídneme játra králičí na bílém víně, zázvoru a kari zjemněná smetanou, játra husí s hříbkama a tymiánem, játra kachní na čili višňovce a cibuli či játra z vepře ve směsi se slaninkou, cibulí, kapií a s rýžovým vínem, polévka bude játrová a jako předkrm budeme podávat krůtí jatýrka ve slanince se švestkou.

Jezte více krkovice!

V dubnu ještě nezhubnu a krkovice v pivovaru prubnu! Budou na výběr krkovice z grilu na směsi pepřů se sázeným vejcem a slaninkou, krkovice pečená na cibuli, česneku a Černé svini s mačkanejma, krkovice uzená rozpečená s česnekovým kroupetem s majoránkou či tradiční pekelnej kaťák z krkovice s cibulí, pórkem, jarní cibulkou a papričkama s bramboráčkama.

Panenský víkend

V Den vzdělanosti se nacpu dosytosti, tentokráte tím nejlepčejším z vepře! budeme podávat medajle z panenky s majdou ze zeleného pepře, řízečky obalené v sezamovém semínku, slaninkou špikovanou panenku s listovým špenátem a česnekem či roládu plněnou sušenými rajčátky, salámem a hermelínem. Nebo klasika svíce, guláš, fógl, žebra, smažák, tatarák, pupík, vejpečky, kachna, saláty či kachna!

Jídelní lístek

Denní nabídka Stálá nabídka Vinný lístek

Nepřehlédněte

Černokostelecká 10 Černokostelecká 12 Vysmolení Vykulení silvestr pochodobeh kolobeh

U Vodoucha

Hostinec U Vodoucha

U Slovanské lípy

U Slovanské lípy
EnglishGermanRussian
 
FrenchSpanishSwedish

Překlad/Translate

Newsletters

Vyberte novinky k jejichž odběru se chcete přihlásit nebo odhlásit.