Poslední prázdninový víkend jedině v pivováru

Poslední prázdninový víkend na téma - co všechno se chovalo na pivovarském dvorečku. Můžete se těšit na kuřátka, býčky, kačenky, housátka, holoubátka, prasátka, kravičky, krůtičky, jehňátka, telátka a další zvířátka i nezvířátka. Ze specialit kupříkladu vepřový ocásek s chlupatým knedlem. Na čepu mimo klasiku již oblíbený čokoládový kvasnicový Opat a speciální piva z přerovského Parníku - Kapitán, Jantar a nově i opravdu povedený tmavý ležák Kovář.
 
Vykulení před námi a aktuální informace níže - Aktualizováno 23/8/2011
Plakát ZDE
Podrobný harmonogram ve výrobě
Dětský program - INFO
Kapely - INFO
Piva - INFO
Muzeum a vychytávky - INFO
Další informace ZDE
 
Petr Buriánek a Jarin Šnajdr pro Vás na letošní Vykulení 10/9 budou svařovat tzv. kamenné pivo. Že nevíte co to je?
Steinbier, neboli „kamenné pivo“, je pojmenováno podle jedné z nejstarších technik vaření piva, kdy během jeho výroby pro ohřev byly používány rozpálené kameny, které se vhazovaly přímo do kotle. Tato varní technika pochází z doby, kdy nádoby pro přípravu piva byly ze dřeva, a proto nebylo možné je přímo zahřívat na ohni. Proto jedinou možností jak sladinu či mladinu ohřát bylo vhazovat do roztoku rozpálené kameny. Kameny se ohřívaly přímo v ohni, poté byly umístěny do železného koše, který se ponořil do varní nádoby. Vhozením rozpálených kamenů se nejen dílo ohřálo, ale na povrchu rozpálených kamenů docházelo i k celé řadě chemických reakcí, které dávají takto vyráběnému pivu i specifickou chuť. Slad, jakožto jedna z hlavních surovin, ze které se pivo vyrábí, je tvořen především cukry. K hlavní reakci, ke které dochází při kontaktu rozpáleného kamene a cukernatého roztoku, je karamelizace. Během karamelizace se tvoří celá řada látek, které se podílejí na výsledné barvě a chuti. Steinbier má granátovou až červeno-hnědou barvu, má lehce kouřové až pražené aroma a v chuti je lehce nasládlé po karamelu a sladu.
 
Pivovarské poznávací soutěže sice již mají vítěze, ale kdo obrázky neviděl, tak o hodně přišel. Připravujeme další...
 
V petkách pro Vás máme několik druhů ochucenejch Opatů, vícero typů přerovskýho Parníka, kácovský kvasničáky a podkováňskou kvasnicovou desinu.
 
Pivovar pro Vás neustále zvelebujeme a zútulňujeme.
 
pivovarští
 

Jídelní lístek

Denní nabídka Stálá nabídka Vinný lístek

Nepřehlédněte

Černokostelecká 10 Černokostelecká 12 Vysmolení Vykulení silvestr pochodobeh kolobeh

U Vodoucha

Hostinec U Vodoucha

U Slovanské lípy

U Slovanské lípy
EnglishGermanRussian
 
FrenchSpanishSwedish

Překlad/Translate