Podzimní rapsódie

Tak se nám zase přiblížila topná sezóna a proto raději do hospody než mrznout doma. O víkendu u nás můžete okoštovat zvěřinový guláš na jalovci a červeném vínu, srnčí na smetaně s brusinkama a karlovarský knedle, kančí s šípkovou a perníkovým knedlem, mufloní pečínku s trnkama, kachnu na jablkách, krůtí paličky na divoko s jeřabinami a lepenicí, kuřecí roládu s kaštanovou nádivkou, kotletu v ořechové strouhance a další. Na čepu mimo klasiku piva z pivovaru v Žatci.
 
 
Vepřové ve vlastní šťávě? Ano je tu další tradiční pivovarská pochoutka, jenž je v podstatě zpodobněním žížně. Tento nový výrobek naší studené kuchyně je vyladěn samotnými vepřožrouty respektive osazenstvem výčepu. A ladili jsme chuť opravdu dlouho a pečlivě. Přijďte okoštovat...
 
 
Vzpomínka na pivovarského nájemce
Jindřich Oestereicher měl pivovar v Černém Kostelci propachtován v letech 1886 - 1924 a dochovala se po něm jedna bočnice z koňského povozu, kterou byla zatlučena díra v podlaze. Nyní můžete tuto raritu obdivovat v našem průjezdu.
 
Během letošního Vykulení v černokosteleckém pivováru řádil proslulý potulný malíř a pivovarský historik JP, jenž po sobě zanechal stopu v průjezdu. Jedná se o malbu našeho Zdendy, tak jak ho známe nejlépe. Detailně ZDE.
 
Poslední pivovarský kvíz měl správné řešení Vysoký Chlumec. Vítěz bude za zásluhy odměněn!

Jídelní lístek

Denní nabídka Stálá nabídka Vinný lístek

Nepřehlédněte

Černokostelecká 10 Černokostelecká 12 Vysmolení Vykulení silvestr pochodobeh kolobeh

U Vodoucha

Hostinec U Vodoucha

U Slovanské lípy

U Slovanské lípy
EnglishGermanRussian
 
FrenchSpanishSwedish

Překlad/Translate