Podzimní rapsódie
Tak se nám zase přiblížila topná sezóna a proto raději do hospody než mrznout doma. O víkendu u nás můžete okoštovat zvěřinový guláš na jalovci a červeném vínu, srnčí na smetaně s brusinkama a karlovarský knedle, kančí s šípkovou a perníkovým knedlem, mufloní pečínku s trnkama, kachnu na jablkách, krůtí paličky na divoko s jeřabinami a lepenicí, kuřecí roládu s kaštanovou nádivkou, kotletu v ořechové strouhance a další. Na čepu mimo klasiku piva z pivovaru v Žatci.
Vepřové ve vlastní šťávě? Ano je tu další tradiční pivovarská pochoutka, jenž je v podstatě zpodobněním žížně. Tento nový výrobek naší studené kuchyně je vyladěn samotnými vepřožrouty respektive osazenstvem výčepu. A ladili jsme chuť opravdu dlouho a pečlivě. Přijďte okoštovat...
Vzpomínka na pivovarského nájemce
Jindřich Oestereicher měl pivovar v Černém Kostelci propachtován v letech 1886 - 1924 a dochovala se po něm jedna bočnice z koňského povozu, kterou byla zatlučena díra v podlaze. Nyní můžete tuto raritu obdivovat v našem průjezdu.
Během letošního Vykulení v černokosteleckém pivováru řádil proslulý potulný malíř a pivovarský historik JP, jenž po sobě zanechal stopu v průjezdu. Jedná se o malbu našeho Zdendy, tak jak ho známe nejlépe. Detailně ZDE.
Poslední pivovarský kvíz měl správné řešení Vysoký Chlumec. Vítěz bude za zásluhy odměněn!