Z České kotliny

Po čase se opět vracíme k pokrmům ryze národním. Připravujeme na nadcházející víkend kupříkladu Krkonošskou bramborovou sejkoru s uzeným, jihočeskou baštu s uzeným, vepřovým, klobáskou a kachýnkou, vodňanské kuře, pražskou šunku od kosti, plzeňský guláš s vejcem, klatovský závitek, slezský špíz, kus ovce z Bílovce a naše tradiční pokrmy taktéž. Z pivek je ve sklepě uherskobrodský Kounic, kvasnice z Kláštera, desina z Březnice či strakonický speciály.
 
Další tradiční pivovarská pochoutka, jenž je v podstatě zpodobněním žížně. Tento nový výrobek naší studené kuchyně je vyladěn samotnými vepřožrouty respektive osazenstvem výčepu. A ladili jsme chuť opravdu dlouho a pečlivě. Přijďte okoštovat...
 
Nově zřízená expozice bednárny vznikla těsně před Vykulením a stala se tak další částí stálé expozice našeho pivovarského muzea. Množstvím exponátů jest zcela unikátním komplexním pohledem na zaniklé řemeslo bednářské. Expozice přístupná při prohlídkách či na požádání. Detail třeba ZDE.
 
V rámci projektu "Chladící zařízení na rozvoj pivovaru, zpevnění povrchů", který je spolufinancován Evropskou unií z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova v rámci osy IV Leader a ve spolupráci s MAS Podlipansko se podařilo úspěšně a zcela zásadně přiblížit znovuobnovení pivovarské tradice. V rámci tohoto projektu se podařilo instalovat chlazení do spilky a ležáckého sklepa. V neposlední řadě došlo taktéž ke zpevnění povrchů před varnou. O dalším vývoji budeme informovat.

Jídelní lístek

Denní nabídka Stálá nabídka Vinný lístek

Nepřehlédněte

Černokostelecká 10 Černokostelecká 12 Vysmolení Vykulení silvestr pochodobeh kolobeh

U Vodoucha

Hostinec U Vodoucha

U Slovanské lípy

U Slovanské lípy
EnglishGermanRussian
 
FrenchSpanishSwedish

Překlad/Translate