Svatovavřinecké pivní speciality

Když je ráno v srpnu hodně rosy, můžete stále ještě chodit do hospody bosý. A naboso si šmáknete na pivovarským tokáni s Vycpanou vydrou, grilovaných kuřecích křídlech marinovaných v čili a Měděnci, krkovicí "třístovce" s máslíčkem a Černou sviní či telecím na hříbkách s Bílou sviní. Na sosání budou naše tradiční plnosladová piva, světlý ležák Vycpaná vydra, witbier Bílá svině či medicinelní tmavý speciál Černá svině. A nezapomínejte co pravil náš proslulý lékař Dr. Pirk: "Desítka je podle mě tím nejlepším iontovým nápojem, který zatím lidstvo vymyslelo. Tam je všechno – výživa, vitaminy, ionty a ta trocha alkoholu je také prospěšná".
 
XIIIII. VYKULENÍ se blíží
XIIIII. Černokostelecké vykulení dřevěných sudů proběhne v sobota 8.9.2018 od 9.00 do 24.00
Bednáři v pivováře – bednářské vystoupení po celý den, pivo z čerstvě vysmolených dřevěných a hliníkových sudů; exkurze pivováru – nově chmelárna, kompresorovna, podvarní s cízem či myčka dřevěných sudů; kameníci a vysekávání pivovarského znaku; historická vápenná pec a výpal vápna středověkým způsobem; nová stálá expozice obrazů Pavla Jákla.
Plakát ZDE
Piva z naší zahrádky: 10% DEŠŤOVKA světlé výčepní, 10% VÁPENKA letní ejl, 11% BÍLÁ SVINĚ witbier, 12% VYCPANÁ VYDRA světlý ležák, 13% ČERNÁ SVINĚ tmavé speciální pivo
Naše pokusná piva v omezeném množství: 10% KOSÁK extra chmelený letní ejl, 11% MALIŇÁK malinový witbier, 11% HROZNEJL pivo kvašené s vinným moštem, 13% VÝPAL čili Černá svině
Od sousedů: Brno Hauskrecht (10%sv., 11%sv., 12%sv.), Dalešice (12% výroční singlehop Bohemie 16 let od první novodobé várky, za studena chmelená, májový ležák v hliníku),  Kopřivnice Polivar (12% sv.), Kraslice, Malenovice (10% sv., 13% sv. Mosaic), Olomouc Svatokopecké (12% witbier), Řevničov Máša a další
Prodejní výstava pivních suvenýrů a blešák
Pivovarská strojovna na transmisní pohyb: stabilní motory Lorenz, Bernard, Škoda, Wichterle&Kovařík, kovářský buchar Ajax 1, pásová pila, dřevěná cirkulárka, pískovcový brus, mlátička, vzduchový kompresor, vrtačka, čerpadlo, traktory, fréza atd.
Živá muzika – Daniel Hůlka, Mladá garda, Authentic, Mr. Pig, Shiva Rock Diva
Staročeská žranice zelňačka, hermelín z grilu, zauzené šunkové kýty, obří čili párky v bagetě, klobásy na ohni i z udírny, párek v rohlíku, langoše, pochoutky z udírny, žebra, krůty,  kachní, řízky, guláše, svíčkové, tataráci, vejpečky, smažky, saláty, domácí kořalky, pivovarské brambůrky, pivní dort, vyžmolený koláče.
Více na www.pivovarkostelec.cz/vykuleni 
 
Letošní Černokostelecká dvanáctka proběhne 10/11. Tak si to zapište do blbeníčků a za uši a trénujte!
 
Ve dnech 14. – 20. července došlo v areálu černokosteleckého pivováru ke zbudování pece na pálení vápna tradičním způsobem. Samotná výstavba zařízení, určeného historicky k produkci kvalitního pojiva pro přípravu zdících malt, nesmrtelné vápenné omítky či sgrafita, probíhala pod vedením a šikovnýma rukama profesionálních archeologů a neúmorných příležitostných experimentátorů. Po následném naplnění pece kvalitním vápencem bychom měli z jednoho výpalu získat zhruba kolem půl kubíku bílého zboží. Pec musí nyní ještě podstoupit nezbytné zemní úpravy spojené se zbudováním předpecí a romantizujícím zkrášlením okolí. Samotný první výpal bude součástí letošního XIIIII. VYKULENÍ dne 8. září. Pod pecí zatopíme již ve středu a zájemci se můžou přijít podívat již před samotnou sobotní akcí. Vápnu zdar! Celý text o výstavbě a konstrukci pece či o samotném výpalu ZDE, foto ze stavby pece ZDE a ZDE.

Už Jaroslav Hašek říkával: "Nezáleží na tom, jak se vaří, ale s jakou láskou se to dává dohromady."
 
více jedině na www.pivovarkostelec.cz nebo www.facebook.com/pivovarkostelec
 

Jídelní lístek

Denní nabídka Stálá nabídka Vinný lístek

Nepřehlédněte

Černokostelecká 10 Černokostelecká 12 Vysmolení Vykulení silvestr pochodobeh kolobeh

U Vodoucha

Hostinec U Vodoucha

U Slovanské lípy

U Slovanské lípy
EnglishGermanRussian
 
FrenchSpanishSwedish

Překlad/Translate