Mezi krůty

 Svatý Prokop, dveře do hospody rozkop a ty se pivem pokrop. No a k pivu tentokráte indiánský slepice! Nabídneme Vám krůtí špíz s jatýrkama, slaninou, cibulí a paprikama s brkroketama, stejk z krocana na bylinkách s restlým bramborem, krůtí prso pečené sous-vide na lesních bylinách s batátovo-mrkvovým pyré s rozinkami či krocaní stehno pečené na česneku, cibuli a Černý svini s kukuřičnýma plackama s libečkem. 
Klasika svíce, guláš, šnycl, vejpeky, žebra, roštěnka, tatarák, smažka, saláti či fógl.
Na čepu bude náš světlý ležák Vycpaná vydra a tmavá medicinelní Černá svině. Tentokráte bude jako host světlý ležák z Hostomic!
 
 
 
Černokostelecké pivovarské muzeum otevírá své brány na léto 2020
Unikátní prohlídka památkové chráněného pivovaru s autentickým strojním vybavením.
Otevřeno sobota a neděle od 15:00, info a vstupenky na výčepu, délka cca 70 minut.
1/ Stručná historie pivovarnictví. Příběh pivovaru od udělení práva várečného Černému Kostelci v roce 1489 přes požáry, výstavbu nového pivovaru, pozemkové reformy, války, násilné znárodnění, uzavření a rozkrádání až po záchranu společností Dej Bůh štěstí.
2/ Expozice humnového sladování. Moderně pojatá expozice dokumentující fenomén ryze českého způsobu výroby nejlepšího sladu na světě včetně prohlídky sladovnického hvozdu a souvisejících strojů.
3/ Dej Bůh štěstí. Vyprávění pivovarského zvonu na unikátně dochované a plně funkční varně na otop dřevem, největší varně svého druhu na světě. Příběh a význam pivovarského pozdravu Dej Bůh štěstí a jak se vařívalo pivo za císaře pána!
4/ Strojovna. Pivovarská průmyslová revoluce v 19. století přinesla do pivovarů parní stroje, transmisní rozvody, chladicí kompresory, pumpy a také vysoké kouřící komíny. Pojďte se podívat na obří setrvačníky a ponořit se do vůně oleje.
5/ Chlazení. Obří chladicí štoky, měděné sprchové chladiče, plováky na led či obrovité lednice. To je již dávná minulost. Né však u nás! Na vlastní oči si můžete prohlédnout jak se dříve chladil náš národní nápoj.
6/ Černá svině. V českých zemích se tradičně vařila tmavá silná piva a my navazujeme na tradice i v tomto směru, jak jinak! Vychutnejte si naši medicinelní Černou svini při závěru prohlídky mezi obřími dřevěnými sudy.
7/ Ležení. Nejlepší pivo na světě, český ležák, vyžaduje dlouhé dozrávání v chladných ležáckých sklepích. Ukážeme Vám rozsáhlá sklepení s dřevěnými sudy a dozvíte se spoustu nového. Víte proč se říká, že pivo smrdí po švestkách, co jsou to kantýře, bodny, satle …? Vše se dozvíte.
8/ Výčep. Pivo českého typu má vybízet k dalšímu napití, tak snad všem pěkně vyschlo v krku a vyhládlo. Jsme na Vás připraveni. Pivovar nejde vypít, ale pojďme to zkusit.
 

Běžné vstupné: 130,- Kč, junioři a senioři: 90,- Kč, + 30,- Kč s ochutnávkou ve sklepě
Dej Bůh štěstí
Černokostelečtí Milan a Tomáš
 
A nepřijde Vám to srandovní, jak ženy sedí celou noc na židli v kuchyni a čekají, než přijdete z hospody, jen aby se vás zeptaly, kolik je hodin?
 
 
více jedině na www.pivovarkostelec.cz nebo www.facebook.com/pivovarkostelec
 

Jídelní lístek

Denní nabídka Stálá nabídka Vinný lístek

Nepřehlédněte

Černokostelecká 10 Černokostelecká 12 Vysmolení Vykulení silvestr pochodobeh kolobeh

U Vodoucha

Hostinec U Vodoucha

U Slovanské lípy

U Slovanské lípy
EnglishGermanRussian
 
FrenchSpanishSwedish

Překlad/Translate