Mezi saláty

Když dne ubývá, žížeň přibývá, tak hurá do piváče na letní salátky! Nabídneme Vám na mixu trhaných salátů s rajčátky buď marinovaného lososa s hrubozrnnou hořčicí nebo kuřecí medajlónky z grilu s bylinkovou majdou či grilovaný kozí sýr s rozinko-ořechovým dresinkem anebo plátky grilovaného roastbeefu s omatlávkou z hrubozrnné hořčice. Klasika šnycl, smažák, vejpečky, žebra, tatarák, fógl, kachna, guláš... Na čepu náš světlý ležák Vycpaná vydra, tmavý medicinelní speciál Černá svině či světlý ležák od sousedů z Českého Brodu. 
 
 
Unikátní prohlídka památkové chráněného pivovaru s autentickým strojním vybavením.
Otevřeno sobota a neděle od 15:00, info a vstupenky na výčepu, délka cca 70 minut.
1/ Stručná historie pivovarnictví. Příběh pivovaru od udělení práva várečného Černému Kostelci v roce 1489 přes požáry, výstavbu nového pivovaru, pozemkové reformy, války, násilné znárodnění, uzavření a rozkrádání až po záchranu společností Dej Bůh štěstí.
2/ Expozice humnového sladování. Moderně pojatá expozice dokumentující fenomén ryze českého způsobu výroby nejlepšího sladu na světě včetně prohlídky sladovnického hvozdu a souvisejících strojů.
3/ Dej Bůh štěstí. Vyprávění pivovarského zvonu na unikátně dochované a plně funkční varně na otop dřevem, největší varně svého druhu na světě. Příběh a význam pivovarského pozdravu Dej Bůh štěstí a jak se vařívalo pivo za císaře pána!
4/ Strojovna. Pivovarská průmyslová revoluce v 19. století přinesla do pivovarů parní stroje, transmisní rozvody, chladicí kompresory, pumpy a také vysoké kouřící komíny. Pojďte se podívat na obří setrvačníky a ponořit se do vůně oleje.
5/ Chlazení. Obří chladicí štoky, měděné sprchové chladiče, plováky na led či obrovité lednice. To je již dávná minulost. Né však u nás! Na vlastní oči si můžete prohlédnout jak se dříve chladil náš národní nápoj.
6/ Černá svině. V českých zemích se tradičně vařila tmavá silná piva a my navazujeme na tradice i v tomto směru, jak jinak! Vychutnejte si naši medicinelní Černou svini při závěru prohlídky mezi obřími dřevěnými sudy.
7/ Ležení. Nejlepší pivo na světě, český ležák, vyžaduje dlouhé dozrávání v chladných ležáckých sklepích. Ukážeme Vám rozsáhlá sklepení s dřevěnými sudy a dozvíte se spoustu nového. Víte proč se říká, že pivo smrdí po švestkách, co jsou to kantýře, bodny, satle …? Vše se dozvíte.
8/ Výčep. Pivo českého typu má vybízet k dalšímu napití, tak snad všem pěkně vyschlo v krku a vyhládlo. Jsme na Vás připraveni. Pivovar nejde vypít, ale pojďme to zkusit.
 

Běžné vstupné: 130,- Kč, junioři a senioři: 90,- Kč, + 30,- Kč s ochutnávkou ve sklepě
Dej Bůh štěstí
Černokostelečtí Milan a Tomáš
 
A nezapomínejte, že každá žena si zaslouží, aby se na ní muž díval, jako by byla poslední pivo v lednici.
 
 
více jedině na www.pivovarkostelec.cz nebo www.facebook.com/pivovarkostelec
 

Jídelní lístek

Denní nabídka Stálá nabídka Vinný lístek

Nepřehlédněte

Černokostelecká 10 Černokostelecká 12 Vysmolení Vykulení silvestr pochodobeh kolobeh

U Vodoucha

Hostinec U Vodoucha

U Slovanské lípy

U Slovanské lípy
EnglishGermanRussian
 
FrenchSpanishSwedish

Překlad/Translate