Mezi ryby

V sobotu nám začíná Světový den kojení, tak přijďte do piváče pořádně nasávat! Budeme totiž zapíjet ryby! Nabídneme Vám pražmu z grilu na bylinkách, grilovanýho lososa s mátovým medem, candáta z grilu na citronovém tymiánu přelitého domácím šípkovým likérem či kalamáry s česnekovo-vinnou majdou na mixu salátů s rajčátky s bagetou. Klasika šnycl, žebra, tatarák, svíce, vejpeky, fógl, kachna, roštěnka, smažka či saláti. Na čepu náš poctivý světlý ležák Vycpaná vydra či medicinelní speciál Černá svině. Od sousedů tentokráte uhříněveská osma či jedenáctka.
 
 
 
 Tak jsme se blejskli v Blesku - jukněte ZDE.
 
 
Unikátní prohlídka památkové chráněného pivovaru s autentickým strojním vybavením.
Otevřeno sobota a neděle od 15:00, info a vstupenky na výčepu, délka cca 70 minut.
1/ Stručná historie pivovarnictví. Příběh pivovaru od udělení práva várečného Černému Kostelci v roce 1489 přes požáry, výstavbu nového pivovaru, pozemkové reformy, války, násilné znárodnění, uzavření a rozkrádání až po záchranu společností Dej Bůh štěstí.
2/ Expozice humnového sladování. Moderně pojatá expozice dokumentující fenomén ryze českého způsobu výroby nejlepšího sladu na světě včetně prohlídky sladovnického hvozdu a souvisejících strojů.
3/ Dej Bůh štěstí. Vyprávění pivovarského zvonu na unikátně dochované a plně funkční varně na otop dřevem, největší varně svého druhu na světě. Příběh a význam pivovarského pozdravu Dej Bůh štěstí a jak se vařívalo pivo za císaře pána!
4/ Strojovna. Pivovarská průmyslová revoluce v 19. století přinesla do pivovarů parní stroje, transmisní rozvody, chladicí kompresory, pumpy a také vysoké kouřící komíny. Pojďte se podívat na obří setrvačníky a ponořit se do vůně oleje.
5/ Chlazení. Obří chladicí štoky, měděné sprchové chladiče, plováky na led či obrovité lednice. To je již dávná minulost. Né však u nás! Na vlastní oči si můžete prohlédnout jak se dříve chladil náš národní nápoj.
6/ Černá svině. V českých zemích se tradičně vařila tmavá silná piva a my navazujeme na tradice i v tomto směru, jak jinak! Vychutnejte si naši medicinelní Černou svini při závěru prohlídky mezi obřími dřevěnými sudy.
7/ Ležení. Nejlepší pivo na světě, český ležák, vyžaduje dlouhé dozrávání v chladných ležáckých sklepích. Ukážeme Vám rozsáhlá sklepení s dřevěnými sudy a dozvíte se spoustu nového. Víte proč se říká, že pivo smrdí po švestkách, co jsou to kantýře, bodny, satle …? Vše se dozvíte.
8/ Výčep. Pivo českého typu má vybízet k dalšímu napití, tak snad všem pěkně vyschlo v krku a vyhládlo. Jsme na Vás připraveni. Pivovar nejde vypít, ale pojďme to zkusit.
 

Běžné vstupné: 130,- Kč, junioři a senioři: 90,- Kč, + 30,- Kč s ochutnávkou ve sklepě
Dej Bůh štěstí
Černokostelečtí Milan a Tomáš
 
A to znáte jak plave kapr medem a říká: "To je hustý".
 
 
více jedině na www.pivovarkostelec.cz nebo www.facebook.com/pivovarkostelec
 

Jídelní lístek

Denní nabídka Stálá nabídka Vinný lístek

Nepřehlédněte

Černokostelecká 10 Černokostelecká 12 Vysmolení Vykulení silvestr pochodobeh kolobeh

U Vodoucha

Hostinec U Vodoucha

U Slovanské lípy

U Slovanské lípy
EnglishGermanRussian
 
FrenchSpanishSwedish

Překlad/Translate