Mezi roštěnky

Žena, která říká, že se nezlobí, je jako zubař, který říká, že to nebude bolet. Tak raději doražte do piváče na roštěnku! Budeme podávat husarskou roládu s domáci slaninou a sekaným masem s listovým špenátem a mačkaným bramborem, plátek ve smetanové houbové majdě s H.K., vídeňskou roštěnou se smaženou cibulkou a brhranolema, roastbeef na mixu trhaných salátů s rajčaty či klasický ptáček jarabáček španěláček, klasika kachna, svíce, šnycl, tatarák, guláš, vejpeky, smažka atd. Na čepu naše medicinelní Černá svině, světlý ležák Vycpaná vydra a náš březňák, dále ležáky z Dalešic a Dobrušky.
 
Černokostelecké VYKULENÍ se blíží, proběhne již 12/9! Nejvyšší čas si představit piva, která budete mít možnost ochutnat:
 
černokostelecké pivo
10% DEŠŤOVKA světlé výčepní
11% BÍLÁ SVINĚ witbier
12% VYCPANÁ VYDRA světlý ležák
13% ČERNÁ SVINĚ tmavé medicinelní pivo
14% BŘEZŇÁK světlý speciál na bavorský způsob
A ze spřátelených pivovarů: Bakov GARP (13% APA, 15% rye IPA), Brno Hauskrecht (10%sv., 11%sv., 12%sv.), Český Brod (12%sv.), Dalešice (12%sv. hořká, 13% Májové), Hrádek (11%sv. Karpat, 14%sv. Ocelot), Jablonec VOLT (12% APA Vokno, 13% APA Kolínský speciál), Kounice (15% IPA Nelson Sauvin single hop), Krásná Lípa Falkenštejn (9% Summer Ale Svižný Emil, 13% APA), Lobeč (12% Ale, 14% IPA), Malenovice (10% summer ale, 12%sv.), Topolná (12% Ale chmel MOST), Tupadly (kompletní sortiment), Varnsdorf Kocour (11% Ale Kazbek, 13%sv. weizen), Velká nad Veličkou (12% Ale Cherokee), Záhlinice (11%sv., 12%sv. Orginal 1927) a další překvapení.
 
 
V rámci letošního černokosteleckého VYKULENÍ proběhne 12/9 i unikátní ukázka křesání mlecích kamenů. 
Ve starých mlýnech či v žentouru černokosteleckého pivováru se obilí semílalo mezi dvěma mlecími kameny. Jeden se nepohyboval (ležák), druhý se otáčel (běhoun).
Aby docházelo k mletí, opatřily se oba kameny na mlecích plochách tzv. křesem. Ten se skládal z hlubokých drážek zvaných remiše (či větrníky). Díky nim se po spirálové dráze dostávalo zrno ze středu k okraji mlecích ploch kamenů a zároveň zajišťovaly chlazení. Mezi remišemi se prováděl jemnější tabulový křes. Při křesání se používá speciální nářadí: pemrlice, špičák a oškrt. Více na obrázcích od mistra křesu Radima!
Více ZDE.
 
A nezapomínejte, že uspěchaná ranní stolice může mít nedosírné následky.
 
více jedině na www.pivovarkostelec.cz nebo www.facebook.com/pivovarkostelec

Jídelní lístek

Denní nabídka Stálá nabídka Vinný lístek

Nepřehlédněte

Černokostelecká 10 Černokostelecká 12 Vysmolení Vykulení silvestr pochodobeh kolobeh

U Vodoucha

Hostinec U Vodoucha

U Slovanské lípy

U Slovanské lípy
EnglishGermanRussian
 
FrenchSpanishSwedish

Překlad/Translate